Vrijwilligers

 

Fietst u graag in onze mooie omgeving en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten? Iemand die graag wil fietsen maar dit niet (meer) zelfstandig kan? Ook voor u, als potentiële vaste vrijwilliger staat de duofiets klaar, om samen met een gast een gezellige rit te maken. Uit ervaring blijkt dat onze vrijwilligers hier net zo veel plezier aan beleven als onze gasten.

U kunt zich aanmelden voor bijvoorbeeld een dagdeel per week en dan neemt een van onze coördinatoren (Dorp of Rijndijk) contact met u op voor uitleg en instructie. U begint vanzelfsprekend met een gedegen instructie (‘rijbewijs’) voordat u op pad gaat met de kostbare gast en fiets.  Uiteindelijk fietst u met gemiddeld 2 gasten eens in de twee weken.

Meld u aan via het e-mailadres: info@fietsmaatjeszoeterwoude.nl  of  steunpuntZVE@outlook.com. U kunt ook een Deelnemersformulier Vrijwilligers  hier downloaden, invullen, scannen en als bijlage meesturen naar hiervoor genoemd e-mailadres. Ook kunt u het formulier afgeven op één van de steunpunten van ZVE: “De Buren”(Dorpsstraat) of “Eendenkooi” (Rijndijk). De coördinator (vrijwilligers en gasten) van het Dorp of de Rijndijk neemt dan contact met u op. 

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Kijk dan op onze contactpagina.

Elk aspirant-Fietsmaatje krijgt na inzending van het deelnemersformulier een instructie waarin alles uit deze werkwijze vrijwilligers aan de orde komt en geoefend wordt. Kijk voor de locaties van de fietsen op deze pagina.