Update coronamaatregelen per 26 juni 2021

Het vaccineren gaat hard. Er zijn al ruim 13 miljoen (eerste) prikken gezet. Daarvan hebben ca. 5 miljoen mensen een tweede prik gehad. We zien dit terug in de besmettingscijfers en in het aantal mensen dat met Covid-19 in het ziekenhuis is opgenomen. Deze cijfers dalen nu snel. De meeste maatregelen zijn daarom niet meer nodig. Het kabinet heeft dan ook besloten om vanaf 26 juni 2021 stap 4 van het openingsplan te zetten.

Ondanks deze positieve berichten, is het virus niet weg. Het virus is onvoorspelbaar en nieuwe varianten, zoals Delta,  blijven zich aandienen. We moeten dus voorzichtig en alert blijven. Dat kan door ons (Fietsmaatjes èn gasten) aan de basisregels te blijven houden:

  • Hygiëne blijft belangrijk. Was regelmatig je handen. Doe dit altijd als u thuiskomt, ergens op bezoek komt of, zoals in onze situatie, met de duofiets en gast op pad gaat;
  • Schud geen handen;
  • Heb je klachten? Blijf thuis en informeer je gast hierover;
  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.

Daarnaast hebben wij nog enkele aanvullende maatregelen, noem het maar onze Zoeterwoudse maat.

  • Het dragen van mondkapjes is een afspraak tussen gast en Fietsmaatje. Communiceer daarover met elkaar. Het dragen van de mondmasker tijdens een fietsrit is geen verplichting meer!
  • Indien een gast geholpen moet worden bij het op- en afstappen, dan is het dragen van een kapje nog wel verplicht i.v.m. de 1,5 meter- maatregel. Tijdens de rit in de buitenlucht kan het mondmasker òf faceshield af.
  • Het schoonmaken van de duofiets, met name het stuur, strekt tot aanbeveling.
  • Het desinfecteren van de handen – vóór en na de fietsrit – blijft ook van kracht. Het desinfectiemiddel staat in de stalling en bij de in- en uitgang van “Emmaus”.

Omdat veel Fietsmaatjes ook met bewoners van “Emmaus” fietsen, hebben wij de maatregelen met het management van “Emmaus” (WIJdezorg) afgestemd.

Handel naar eigen inzicht en maak afspraken met uw gast. Neem je eigen verantwoordelijkheid. Zo krijgen we corona onder controle.

Voor specifieke vragen kunt u altijd contact opnemen met één van de coördinatoren.

Mailen mag ook: info@fietsmaatjeszoeterwoude.nl

Veel fietsplezier!

 

Update coronamaatregelen per 26 juni 2021