37 duo’s van Fietsmaatjes komen samen bij Wielerclub “Swift”

Op een zonnige zaterdag 21 september was het een komen en gaan van fietsmaatjes bij wielervereniging “Swift” in Leiden. Ze kwamen uit 10 verschillende gemeenten in de regio van Rijnstreek en Bollenstreek, waaronder ook uit Zoeterwoude.

De fietsmaatjes en hun gasten werden feestelijk ontvangen door organisatoren van het regiobestuur Zuid Holland Noord van Alzheimer Nederland, de samenwerkende Fietsmaatjes organisaties en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

‘Samen bewegen’ was dit jaar het thema van Wereld Alzheimerdag op 21 september. Het is de dag waarop wereldwijd aandacht is gevraagd voor dementie, een ziekte die grote impact heeft op het leven van veel mensen. Daarom hadden Fietsmaatjes, Alzheimer Nederland ZHN en Zorg en Zekerheid dit evenement georganiseerd.

Vanuit Zoeterwoude fietsten drie fietsmaatjes met hun vaste gasten (Corry Rietdijk met Trudy van Leeuwen, Jaap de Jong met Cees Overdevest en Daan Tahitu met (z’n oma) Janny Steinhart een leuk tochtje vanaf “Emmaus” via het Molenpad naar de Rijndijk en vervolgens via de Elfenbaan naar Cronesteyn om bij het gebouw van de 100 jarige Wielervereniging “Swift te eindigen.

Juichend kwamen ze over de “finish” en werden door wethouder Ruud Bouter binnengehaald om vervolgens aan te schuiven voor koffie, thee en een broodje. Met de muziek van de huisband van Zorg en Zekerheid, The Certainties, kwam de stemming er goed in en werd er door menig fietsmaatje ook een dansje gemaakt. Na twee uur gingen de fietsmaatjes achter elkaar weer fietsend terug naar huis. Het was voor iedereen een geweldig leuke dag.

Hieronder: het vertrek vanuit “Emmaus”” en de aankomst bij Wielervereniging “Swift”. Wat een verzameling fietsen. hè? En…..Fietsmaatje Daan maakte een dansje met z’n oma Janny (zijn gast)

37 duo’s van Fietsmaatjes komen samen bij Wielerclub “Swift”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *