Samen Fietsen en Genieten met nieuwe duofiets in Zoeterwoude – Rijndijk

(bron: nieuwsbericht stichting Zorg & Zekerheid)
 
Maandag 15 april 2019 is de tweede duofiets van Fietsmaatjes Zoeterwoude in aanwezigheid van Burgemeester Liesbeth Bloemen, wethouder Ruud Bouter en wethouder Ton de Gans officieel in gebruik genomen. In ontmoetingscentrum de Eendenkooi in Zoeterwoude kwamen geinteresseerden bijeen om dit feestelijk te vieren.

Sfeerbeeld

Op de foto v.l.n.r.: Wethouder Ton de Gans, Fietsmaatjes Zoeterwoude coördinator Corry Rietdijk, Elmar Stoelinga (Zorg en Zekerheid), Wethouder Ruud Bouter, Burgemeester Liesbeth Bloemen, Fietsmaatjes Zoeterwoude voorzitter Hans van Polanen.

Fietsmaatjes Zoeterwoude ging in januari 2018 van start met één duofiets die al snel te weinig bleek voor het aantal aanvragen. In het najaar van 2018 schonk de Stichting Zorg en Zekerheid daarom een tweede duofiets aan Fietsmaatjes Zoeterwoude, welke voornamelijk ingezet zal worden in Zoeterwoude-Rijndijk.  De duofiets werd feestelijk in gebruik genomen in het bijzijn van Burgemeester, wethouders, pers, Fietsmaatjes gasten en vrijwilligers.

Fietsmaatjes is bedoeld voor alle inwoners van Zoeterwoude die graag fietsen, maar dit alleen niet meer willen of kunnen. Een Fietsmaatje (vrijwilliger) trapt en stuurt, de gast kan desgewenst meetrappen.

Stichting Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid steunt Fietsmaatjes in verschillende gemeenten, waaronder Leiden/Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest, Hillegom/Lisse en natuurlijk Zoeterwoude. Het is inmiddels duidelijk dat het initiatief Fietsmaatjes een succes is en zich in rap tempo verspreid door het land. Zorg en Zekerheid ondersteunt Fietsmaatjes in de regio, omdat dit volledig aansluit bij wat wij als regionale zorgverzekeraar belangrijk vinden. Door dit initiatief blijven ouderen en fysiek beperkte mensen in beweging en #wijjuichenbewegingtoe. Fietsmaatjes draagt bij aan een gezonder leven voor zowel de gasten als de vrijwilligers.

Samen Fietsen en Genieten met nieuwe duofiets in Zoeterwoude – Rijndijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.